Imprimă această pagină

Informare privind Certificatul Covid-19 UE

Stimati turisti ,

 

Va informam ca incepand de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Mentionam ca Romania elibereaza din 01.07.2021 la cerere certificatul digital, care are un cod QR cu semnatura electronica. 

Nu va mai fi acceptat niciun alt tip de document din cele utilizate anterior (ex: documente emise de unitatea sanitara care a administrat vaccinul, rezultatul testului RT-PCR pozitiv la data diagnosticului emis de autoritatea competentă, rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării).

 

In acelasi timp pentru o informare corecta, va recomandam sa consultati site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Romania si site-ul Institutului National de Sanatate Publica.

 
Tranzitarea frontierelor este posibila si fara existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantina din fiecare stat. Fiecare tara continua sa fie responsabila pentru definirea propriilor cerinte si norme de intrare, care nu sunt standardizate la nivelul UE.

Va multumim! 

Echipa HolidayMag